Maren Christensdatter eller Sara Maren
Da hun er uægte datter af Sara Jensdatter kaldes hun Sara Maren. Ugift. Kan både læse og skrive.
31 år gammel, ikke tidligere straffet. Er Niels Christensen Bekgaards elskerinde og bebor hans hus på Bosted Hede. Bekgaard har lovet hende, at de skal gifte sig, når hans kone er død. Hun er mor til et uægte barn (Niels Christian Andersen) og Bekgaard har lovet hende, at han vil forsørge dem begge, når konen er død.
Hun er tiltalt for forsøg på medvirken til mord, og dømmes i overensstemmelse med dette i underretten med anklageskriftet til tre års forbedringshusarbejde. Viborg Landsoverret formilder dette til to års forbedringshusarbejde. Højesteret bestemmer, at landsrettens dom skal være gældende.
Hendes rolle i drabet er ret ringe: hun har været vidende om Niels Christensen Bekgaards vedvarende bestræbelser på at slå Ane Marie Pederdatter ihjel, og hun har ikke forsøgt at tale ham fra det. Hun har fungeret som en slags kurér for Hans Jensen, der ind imellem leverede de giftige stoffer til hende, så hun kunne give dem videre til Bekgaard.
I forbindelse med transporten fra Hjørring Arrest til Viborg Tugthus beskrives hun sådan: ”Maren Christensdatter ogsaa Sara Maren kaldet, 32 Aar gl, middel af Vext og Lemmer, blondt Haar, blaa Øine, Ar paa høire Kind, iført: sorte uldne Strømper, blaatavlet ulden Kjole, 1 blaa Bomulds Nattrøie, rødt halstørklæde, Blaae lærreds Særk mk. A M R H D, Nathue og 1 brunt samt 1 rødt Tørklæde, Trætøfler og blaat Forklæde.”
Med sig i kufferten til Viborg bringer hun: 1 hvergarns kjole (en kjole, der er vævet af hør og uld), 2 underskørter, 1 tvister nattrøje (tvister er stof, der er spundet af flerfarvede tråde), 1 livstykke, 1 håndklæde, 7 tørklæder, 2 forklæder, 1 par gamle uldstrømper, 1 par nye trætøfler, 4 huer, 1 blå lærredssærk (undertrøje), Mr. A. M. R. H. D. 1 spejl og 4 bøger.
Hun løslades fra Viborg tugthus i 1853 efter at have siddet tiden ud. Gifter sig i 1855 med den 40 år ældre enkemand Thomas Jacobsen Lie. I folketællingen for 1880 findes hun som enke ved agerbruget. Hun bor sammen med sin søn og dennes kone.
Billedet herunder er en nøjagtig kopi af det tøj, hun var iført, da hun blev sendt fra Hjørring Arrest til Viborg Tugthus.
Vi fortæller historierne om samfundets udskud - dem der ellers ikke er nogen, der fortæller om. Alle har krav på at få deres historie fortalt, også dem på samfundets bund. Vi har forsøgt at vende hver en sten, i de sager vi har kigget på. Arkiverne bugner, så det er bare med at gå i gang, hvis du selv har kriminelle i din slægt.