Om os

Præsentation af projektgruppen

 

Projektgruppen består af fire medlemmer: Alice Sachse (Odense), Leif Sepstrup (Herning), Hanne B. Stegemüller (København) og Jytte Hammerich (Odense).

 

Leif er den kreative, og den der lynhurtigt er i stand til at finde oplysninger frem. Det er også Leif, der er dygtig til at skabe kontakter til lokalarkiver og eventuelle efterkommere af de personer, vi arbejder med.

 

Hanne er den, der nørder med de fundne dokumenter og holder styr på den interne fordeling af opgaverne i projektgruppen. Hanne er den, der trækker det store læs med opsætning og formidling af historierne via vores website.

 

Hanne og Leif har arbejdet sammen om mange spændende projekter i de mere end 10 år, de har slægtsforsket. De var blandt initiativtagerne til Nygårds sedler, der var et stort digitaliseringsprojekt, som efter afslutningen har betydet, at man nu kan sidde hjemme ved computeren og studere de 425.000 sedler. De har tilsammen skabt siden Dansk KirkegårdsIndex, hvor man kan søge efter afdøde på (især vestjyske) kirkegårde. De vælger projekter, der er sjove at arbejde med, og de gør det hele for deres egen fornøjelses skyld, og er glade for at kunne dele deres resultater med andre via nettet.

 

Idéen til at arbejde med de kriminelle kom fra Leif, men Hanne var ikke svær at overtale til at deltage. De respekterer hinanden for det de hver især kan, og deres samarbejde går let, for de er næsten altid enige, når der skal træffes beslutninger i projektet.

 

Alice og Jytte er gruppens største specialister i gotisk skrift. Begge har i mere end 25 år beskæftiget sig med slægtsforskning og har derigennem fået erfaring med tidligere tiders sprogbrug og specielle udtryk. Deres kendskab til gotisk skriftlæsning har de især fået ved gennem mange år at følge kurser hos formanden for Odense Slægtshistoriske Forening, cand. mag. Jytte Skaaning.

 

Projektgruppen er løbende i kontakt med hjælpsomme personer, som bidrager med vigtige oplysninger til vore historier.

 

Nyt i 2016

Projektgruppen består nu af følgende medlemmer, som alle deltager i fremskaffelse af materiale og den videre tekniske behandling:

Erling Kildal, Odense.

Alice Sachse, Odense

Jytte Hammerich, Odense

Leif Sepstrup, Herning

Else Marie Pedersen, Herning

 

 

 

 

 

 

Historie i øjenhøjde

Vi fortæller historierne om samfundets udskud - dem der ellers ikke er nogen, der fortæller om. Alle har krav på at få deres historie fortalt, også dem på samfundets bund. Vi har forsøgt at vende hver en sten i de sager, vi har kigget på. Arkiverne bugner, så det er bare med at gå i gang, hvis du selv har kriminelle i din slægt.

kriminalhistorie.dk

FORTÆLLINGER OM KRIMINELLE I 1800-TALLET